WhatsApp Diğer Uygulamalara Mesaj Göndermeyi Mümkün

WhatsApp Diğer Uygulamalara Mesaj Göndermeyi Mümkün Kılıyor

Meta, WhatsApp ve Messenger platformlarına üçüncü taraf uygulamaları entegre ederek mesajlaşma deneyimini dönüştürmeye hazırlanıyor. Bu gelişme, özellikle Avrupa Birliği kullanıcılarını hedef alıyor ve AB’nin Dijital Piyasalar Yasası’na uyum sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Yeni düzenlemeler sayesinde WhatsApp ve Messenger mesajları, kullanıcıların tercihine göre üçüncü taraf sohbetlerle aynı gelen kutusunda birleştirilebilecek veya ayrı tutulabilecek.

WhatsApp Diğer Uygulamalara Mesaj Göndermeyi Mümkün Kılıyor

Meta, bu entegrasyon sürecinde gelişmiş özellikler sunmayı da planlıyor. Kullanıcılar, tepkiler, yazma göstergeleri, okundu bilgisi ve doğrudan yanıtlar gibi özelliklerle zenginleştirilmiş bir mesajlaşma deneyimi yaşayacak. Ayrıca, bu entegrasyon kapsamında üçüncü taraf uygulamalardan gelen mesajlar için bildirimler alabilecekler.

2024 yılında üçüncü taraf sohbetlerinde grup mesajlaşma özelliğini de aktif hale getirmeyi planlayan Meta, birlikte çalışabilir mesajlaşma vizyonunu genişletiyor. Şirket, 2027 yılına kadar sesli ve görüntülü aramalar için de üçüncü taraf desteği getirmeyi planlıyor. Bu adım, Meta’nın platformlar arası işlevselliği artırarak kullanıcı deneyimini geliştirme çabalarının bir parçası olarak görülüyor.

Meta, AB yasaları gereği WhatsApp ve Messenger’ı iMessage, Telegram, Google Mesajlar ve Signal gibi diğer mesajlaşma uygulamalarıyla entegre etmek zorunda. Bu entegrasyonun güvenliğini sağlamak için Meta, Signal Protokolü’nü üçüncü taraf uygulamaların kullanımına sunacak. Böylece kullanıcılar, platformlar arası güvenli ve sorunsuz bir iletişim deneyimi yaşayabilecekler.